"Hoi sin" ribbe kan bli din nye alternative vri på denne for mange ultimate julematen. Og kanskje en vri som kan få mange unge med sans for det asiatiske kjøkken til å få smaken på ribbe. Randi Sørli Røines oppskrift fungerer meget godt i tillegg til at den er lett å lage og ikke minst smaker den veldig godt. Derfor er den en klar vinner av oppskriftskonkurransen julemat med ny vri i regi av VG Nett og Apéritif Nett i samarbeid med Opplysningskontoret for kjøtt (matprat.no).
Meldingen om seieren ble mottatt med overraskelse og ikke minst stor glede. Røine, som til daglig er inspektør ved Bjerke videregående skole, understreker overfor andre hobbykokker at ribba bør legges i marinaden dagen før den skal stekes for at den skal trekke til seg nok av de deilige Hoi sin-smakene.
Hoi sin, som er en kinesisk saus basert på soyabønner, røde bønner, chili og en rekke krydder, er best kjent gjennom retter som Peking-and og Mu Shu-svin. Sødmen og det lille krydderbittet matcher ribbe veldig godt. Chiliinnslaget i vinneroppskriften er veldig godt balansert og de wok'ede og fortsatt sprø grønnsakene gir en fin motvekt mot ribba.
Vinnerretten ble sammen med ni andre finaleoppskrifter valgt ut blant de innsendte oppskriftene. Finalistene ble testet ut av Opplysningskontoret for kjøtts kokker, Even Nordahl og Merete Skeie, for deretter å bli smakt av et dommerpanel bestående av de to i tillegg til Aase E. Jacobsen, redaktør i Apéritif.