Rakefisken er like høyt elsket som den er forhatt. At den er en av våre mest kostbare matskatter, er hevet over enhver tvil.
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Klassisk rakfisk
Antall porsjoner
4
Tilberedningstid
Ingredienser
800
g
10
stk
stk
1.5
stk
1.5
stk
Fremgangsmåte
Skjær hodet av fisken. Ta tak i ryggbenet og riv det forsiktig ut. Fjern skinnet og skjær filetene i skiver på ca 2 cm bredde. Finhakk rødløk og purre.
Server fisken med potet, rømme, rødløk, rødbeter og lefse.
Tips: Her er oppskriften beregnet som en hovedrett, men du kan gjerne servere den som en forrett hvor du da beregner litt mindre enn halvparten til fire personer.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Pierre Peters Cuvée de Reserve Grand Cru, Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 399,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Lysholm Linie
Norge
Volum: 0.700 Pris: 429,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Hoegaarden Wit
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 40,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Tilquin Oude Gueuze À l'Ancienne
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 86,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Lindheim We Juice Morell Berliner Weisse
Norge
Volum: 0.500 Pris: 96,00 Bestillingsutvalget

I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her
kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn
her
.
Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send
DAGENS
til
2004
, og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag.
Les mer her
(klikk)
Les Dagens rett på WAP
Send
MAT
til
2244
, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP.
Les mer her
(klikk)