Kyllingfilet med appelsin og ovnsbakte rotgrønnsaker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Tørk av kyllingfiletene og legg dem i en plastpose. Press halvparten av sitrusfrukten og hell juicen i posen. Tilsett chilipulver og knyt posen. Vend posen, så alt blir godt blandet. Legg den kaldt i to timer.
Skrell rødbeter og gulrøtter og del dem i biter. Legg bitene i en ildfast form og dryss med salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader.
Ta kyllingfiletene ut av posen og tørk dem godt. Ta vare på marinaden til senere.
Brun kyllingfiletene raskt i olje og krydre med salt og pepper. Ta grønnsakene ut av ovnen og legg kyllingfiletene på toppen.
Kok ut stekepannen med resten av marinaden, og hell den over i formen. Vask de to siste appelsinene godt og del dem i båter (med skallet på). Legg båtene rundt kyllingen.
Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den tilbake i ovnen i ca 20 minutter eller til kylling og grønnsaker er ferdige.
Server retten med ferskt brød som kan dyppes i sausen.
Her finner du veldig mange oppskrifter med kyllingfilet
Se hva du kan lage av de enkelte delene av kyllingen
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Carussin Completo
Italia
Volum: 1.000 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Lunae Colli di Luni Vermentino 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 189,60 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Cavalchina Bianco di Custoza 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 129,90 Basisutvalget -
85 Poeng
St. Verny Les Volcans Gamay Pinot Noir 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Momento Grenache 2018
Sør-Afrika
Volum: 0.750 Pris: 329,90 Basisutvalget

