Laksefilet med appelsinkokt fennikel
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Start med fennikelen. Rens og skjær fennikelknollene i løvtynne skiver tversover. Kok dem i appelsinsaft/juice i ca. 10 minutter. Sil fra laken og ta vare på denne.
Rør inn små terninger av smør. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.
Smak sausen til med salt og pepper og rør inn basilikum og et par dråper sitronsaft. Hold sausen forsiktig varm, gjerne i vannbad.
Brett fisken ut til en tynn escalope. Dryss dem med salt og pepper og legg dem på smurt aluminiumsfolie på stekebrett.
Bak escalopene midt i ovnen på 160 grader i ca 4 minutter, eller til de har skiftet farge utenpå. Da er de samtidig passe kokt.
Legg escalopene på en seng av fennikel og med den friske smørsausen rundt. Til fisken kan du servere kokte poteter, eller godt brød og en frisk salat.
Flere fristende lakseretter finner du he
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Greywacke Wild Sauvignon 2016
New Zealand
Volum: 0.750 Pris: 259,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Gentil Hugel 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 144,90 Basisutvalget -
89 Poeng
Reverdy Sancerre 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 222,00 Basisutvalget -
89 Poeng
Barranco Oscuro Salvaje Blanco
Spania
Volum: 0.750 Pris: 300,00 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Sattlerhof Kranachberg Sauvignon Blanc 2015
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 399,00 Bestillingsutvalget -
80 Poeng
Haandbryggeriet Dobbel Wit
Norge
Volum: 0.330 Pris: 49,70 Bestillingsutvalget

