Jamie Olivers salat som i Amalfi - Insalata amalfitana
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrell appelsinen og skjær ut appelsinfiletene slik at de ikke har skall eller hinner på seg. Skjær de lyse skuddene av fennikelen og legg dem til side.
Deretter renskjærer du fennikelen i begge ender. Om nødvendig kaster du det ytterste laget - det kan av og til være litt tørt.
Del fennikelen i to, og skjær den i så tynne skiver som mulig på langs. Legg dem i en stor bolle. Skjær agurken i tynne skiver.
Når det gjelder reddikene, lar du ca. 1 centimeter av stilkene sitte på. Så skjærer du en skalk av siden på reddikene, setter dem på den avskårne flaten og skjærer så tynne skiver du kan.
Hvis du slenger noen isbiter i bollen og vender litt på alt sammen, får det pussig nok grønnsakene til å bli enda sprøere. Isbitene skal bare være i i noen minutter.
Sendt inn av Jamie Oliver/Gyldendal
Foto: David Loftus
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Rosaura 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Ca'Rugate Soave Classico San Michele 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 145,00 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Dom. Montrose 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 129,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Amundsen Hopbliminal Messages New England IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 51,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Ch. d'Esclans Rock Angel Côtes de Provence Rosé 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 359,90 Bestillingsutvalget

