Chalupitas - ostefylte minitortillas med salsa
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av José Luis Cruz Villegas, Mexico
Foto: Marco Aguilar
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
San Miguel Especial
Spania
Volum: 0.330 Pris: 30,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Lagar de Costa Albariño 2019
Spania
Volum: 0.750 Pris: 259,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2020
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 153,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Entre Vinyes Oníric Xarel-lo 2019
Spania
Volum: 0.750 Pris: 164,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Avery Raspberry Sour
USA
Volum: 0.650 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Ægir Kveite Witbier
Norge
Volum: 0.330 Pris: 44,90 Bestillingsutvalget
Økologisk bondeomelett med Ridderost
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Stek mandelpotetene i smøret og tilsett purreløken. Rør sammen egg, gressløk og kremfløte, og hell over. Stek på platen i 30 sekunder. Sett hele pannen inn i ovnen ved 180 grader i 4 minutter.
Topp med ost, tomater og stek videre i 5 minutter til den er fast. Servér med grillet hvit brød.
Lekre oppskrifter for et bugnende koldtbord
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Andre oppskrifter med egg finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av KSL Matmerk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Angiolino Maule Masieri 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 229,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
7 Fjell Fløien IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Musella Drago Valpolicella Superiore 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Moltès Riesling Tradition
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 169,10 Bestillingsutvalget
Quesedilla med julepålegg og ridderost
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Oppskriften gir 2 porsjoner som smårett og 1 som hovedrett
Legg en tortilla i en varm stekepanne. Fordel halvparten av osten utover.
Legg på okserull og strø over ruccola, før du legger på resten av osten. Legg over den andre tortillaen. Klem litt sammen.
Snu quesedillaen og stek til brødet har gyllen farge på begge sider og osten er smeltet.
Skjær quesedillaen opp i trekanter og servér straks sammen med en god blandet salat og søt chilisaus ved siden av.
Tips: Bruk gjerne det du måtte ha av julepålegg som fyll i denne quesedillaen. Den er perfekt til juletapas også.
Lekre retter til juletapas får du her
Slik bruker du opp restene etter julematen
Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen
Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove
Drikkeforslag
Fisk
Lutefisk Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør
Drikkeforslag
Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg Småretter Tilbehør Drikkeforslag
Julekaker og desserter
Julekaker Juledesserter Drikkeforslag
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Ligier Crémant de Jura Blanc de Blancs Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 194,90 Basisutvalget -
83 Poeng
Erdinger Weissbier
Tyskland
Volum: 0.500 Pris: 51,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Champalou Vouvray Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 236,00 Bestillingsutvalget -
76 Poeng
Erdinger Alkoholfrei
Tyskland
Volum: 0.500 Pris: 28,20 Basisutvalget
Fritert ridderost med aprikos og valnøtter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Vend ost først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Varm opp oljen til 180 grader og fritér osten til den er gyllen.
Kok opp sukker og vann og ha i aprikoser. Kok til det begynner å tykne.
Servér ostebiter med aprikos, valnøtter og rødbetespirer. Dryss over litt rosepepper.
Prøv gjerne denne serveringsmetoden med andre oster også.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Inkognito
Foto: Jarle Nyttingnes
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Prüm Graacher Himmelreich Riesling Spätlese 2017
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 197,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Juvé y Camps Reserva de la Familia Gran Reserva Brut Nature 2016
Spania
Volum: 0.750 Pris: 193,90 Basisutvalget -
82 Poeng
Ligier Cremant du Jura Rosé Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 194,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Pedregosa Petit Cuvée Rosé Brut Nature 2018
Spania
Volum: 0.750 Pris: 175,90 Bestillingsutvalget -
98 Poeng
Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** 2015
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 619,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Rodenbach Alexander
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 53,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 227,90 Bestillingsutvalget
Kroketter med parmaskinke og cheddar
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Aioli:
Ta frem et litermål. Ha i eggeplommer, vann, knust hvitløksfedd, og sennep. Kjør med stavmikser, og spe med olje til du har en fin og tykk aioli. Smak til med salt, pepper og frisk sitronsaft.
Innmat til kroketter:
Bak potetene med noen hvitløksfedd, timian og olivenolje til de er møre, ved 160 °C. Hvor lenge avhenger av størrelse, alt fra 1 til 2 timer. Dekk til med aluminiumsfolie.
Avkjøl potetene til romtemperatur, del potetene i to og skrap ut potetkjøttet med en skje og ha det i en bolle.
Ha så i ett egg, hakket parmaskinke, grovhakket cheddar, revet parmesan, finhakket gressløk og litt salt og pepper. Bland sammen massen til den blir som potetmos og kan rulles i små baller. Om deigen er for tørr, kan du tilsette litt melk eller vann, men den må ikke bli for løs.
Deigen din er nå klar til panering.
Rull små baller som er ca. 3 cm i diameter.
Vend i mel, så i en sammenvispet blanding av egg og melk, og til slutt i panko. Ta de så tilbake i eggeblandingen, og så siste gang i panko.
Nå er de klare for fritering.
Varm nøytral olje (solsikke eller raps) i en stor kjele til ca. 180 °C. Pass nøye på temperaturen.
Friter krokettene i noen minutter til de får en fin gyllenbrun farge.
Server krokettene med aioli,, noen sitronbåter og en frisk salat med litt olivenolje og balsamico.
Se våre andre oppskrifter på kroketter
Kroketter kan også lages med klippfisk
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Prosciutto di Parma
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Muga Rosé 2019
Spania
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Rosaura 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 146,90 Basisutvalget -
90 Poeng
Gonet-Medeville Premier Cru Blanc de Noirs Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 424,00 Basisutvalget -
85 Poeng
Dom. de Mouscaillo Cremant de Limoux
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 239,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Tissot Crémant du Jura
Frankrike
Volum: 1.500 Pris: 619,90 Bestillingsutvalget -
Eik & Tid Krypto
Norge
Volum: 0.330 Pris: 68,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Barranco Oscuro Ensayo de Burbujas
Spania
Volum: 0.750 Pris: 320,30 Bestillingsutvalget
Castello minipizza
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Elt deigen og tilsett oljen litt etter litt til deigen er glatt og senete.
Dekk til med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
Legg tomatene i en sikt og sil ut mesteparten av fuktigheten.
Rør inn resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Skjær chorizo og squash i halvsirkler og stek sammen i varm panne til de har en gylden farge.
Deretter kjevles det ut 2-3 store pizzaer som skjæres ut i minipizzaer på ca 10 cm i diameter.
Forstek bunnene i varm ovn på 250 grader på bakepapir til de såvidt begynner å løfte seg.
Tilsett ca 1 ss med tomatsaus og en halvpart hver av mozzarella og Castello før du danderer med chorizo og squash.
Pynt gjerne med en liten kvist med oregano og stek i ovnen til bunnen er gyllen og osten smeltet.
Her finner du mange oppskrifter med pizza
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Arla
Foto: Eidsvoll 1814
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Kinn Saison Extra
Norge
Volum: 0.750 Pris: 107,00 Basisutvalget -
86 Poeng
Markus Molitor Tradition Riesling 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Rubinelli Vajol Valpolicella Classico 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 270,30 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Terlan Pinot Grigio 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 220,10 Bestillingsutvalget
Pai med skinke og blåmuggost
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sett smøret til temperering.
Pakk inn deigen og legg den kjøling i ca. 30 minutter.
Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform (26 cm i diameter). Prikk deigen med gaffel.
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 225 grader. Avkjøl.
Sett ned ovnstemperaturen til 200 grader.
Vask purren godt og skjær den i ringer. Bruker du vårløk finsnitter du den.
Fordel skinke og purre eller vårløk i paiskallet og hell over osteblandingen.
Stek midt i ovnen i 200 grader i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg og paien er gyllen.
Tips:
Denne paien smaker enda bedre med en frisk salat ved siden av.
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Flere oppskrifter med blåmuggost
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
St. Bernardus Prior 8
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 51,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Gentil Hugel 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 155,90 Basisutvalget -
89 Poeng
Gouden Carolus Classic
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 63,90 Basisutvalget -
93 Poeng
Weiser-Künstler Enkircher Ellergrub Riesling Spätlese 2016
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 379,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Selbach-Oster Zeltinger Kabinett 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Basisutvalget -
89 Poeng
Selbach-Oster Zeltinger Kabinett 2018
Tyskland
Volum: 1.500 Pris: 481,90 Bestillingsutvalget
Pain perdu med blåmuggost, ristete nøtter og eplevinaigrette
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Pisk sammen egg og sukker. Tilsett melk, muskatnøtt, pepper og salt. Varm melange i en steikepanne. Dypp brødskivene i blandingen og stek gyllenbrune på hver side.
Skjær blåmuggost i tynne skiver. Legg salatblader på brødskivene. Fordel osten og deretter valnøttene over. Drypp tilslutt vinaigretten over.
Skyll og del opp salaten. La dryppe godt av. Legg den gjerne utover kjøkkenpapir.
Pisk sammen ingrediensene til vinaigretten. Smak til med salt og pepper.
Hvis du har lyst på flere oppskrifter på deilige smørbrød finner du de her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: melk.no
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 Poeng
Trimbach Pinot Gris Réserve Personnelle 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 379,90 Bestillingsutvalget -
93 Poeng
Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Émile 2012
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 529,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Dom. André Brunel Côtes du Rhône Cuvée Sommelongue 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 169,90 Basisutvalget -
83 Poeng
Masi Campofiorin 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 175,90 Basisutvalget