Arkiv

Fant 422 artikler om emnet Bransje [fjern]

Tittel Dato

Tar i bruk virtuell virkelighet for mer effektiv barbygging

Behind Bars har suksess både i inn- og utland med sin måte å bygge barer på. De tidligere bartenderne bak selskapet vet nøyaktig hvor skoen trykker.

Det gikk med 30.000 slike retter på en uke

I Kristiansand har restaurantbransjen arrangert sin åttende SpisuteUke. Det ble fulle hus i en hel uke til ende.

Han vant sitt tredje vinkelner-NM. Neste er nordisk og EM

Kristiansanderen Henrik Dahl Jahnsen (26) er på nytt landets beste vinkelner.

Sett nulltoleranse på menyen

Kanskje bidrar #metoo til at årets julebordsesong går inn i historien som den hyggeligste – for alle?

Bruker et ekstra godt glass vann som våpen mot fyll

Anne Maurseth og Jesper Høst – begge profilerte bartendere – fronter kampanjen som skal få folk på byen til å drikke litt mindre og ikke minst oppføre seg bedre.

Nå er det Bodø som ruler når det kommer til kokketalent i Norge

Christian Andre Pettersen fra Bodø skal representere Norge i neste Bocuse d'Or.

Hva gjør du når også drikkemenyen må være vegansk?

Det er stadig flere restaurantkunder som har vegetariske eller veganske ønsker for menyen. Det er lett å glemme at dette også gjelder for drikketilbudet. Her får du noen holdepunkter til hva du skal tenke på når du lager drikkemenyen.

Canadiske Kaitlyn Stewart er verdens beste bartender

Nok en gang er det en kvinne som tar gull i verdens mest prestisjefylte bartenderkonkurranse.

Hun knuste glasstaket i baren

Franske Jennifer Le Nechet ble historiens første kvinnelige verdensmester i barfaget. Her kan du lese mer om hvordan 29-åringen ble best blant 10.000 andre dyktige bartendere i Diageo World Class.

Vil ha matkunnskap på topp på timeplanen

Verdens mest kjente kokk, René Redzepi, mener det å ha kunnskap om spiselige planter er like viktig som å lese og regne. Det gjør dansk skolevesen nå noe med.

Her får du hjelp med insta-ene dine

Med denne ideen unngår restauranten eller baren dårlige instabilder.

Brygger gårdsøl innenfor bygrensene

På Jordal i Oslo rendyrkes og videreutvikles ølbryggetradisjoner som er hentet fra Voss, Stryn og Hornindal. Fellesnevner er einer og kveik. Norsk malt, franske eikefat og et syrlig miljø er de andre ingrediensene bak Eik & Tid.

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi.

Et slikt rom er denne baren helt alene om å ha

På baren Manhattan i Singapore lagres drinkene i et solerasystem etter modell fra sherryverdenen. Det er ikke bare det som gjør at baren er i en klasse for seg.

Forbudet mot gatemat var delvis falsk alarm

Da det kom fram at thailandske myndigheter ønsket å kvitte seg med en av verdensmetropolens fremste attraksjoner, ble det bråk.

Her setter de virkelig pris på gatematen

I Singapore er gatematen – hawker food - en sentral del av matkulturen. Og få andre land har så stort engasjement for sin matkultur som nettopp Singapore. Men her som alle andre steder er denne kulturen under sterkt press.

Wow, denne vinen er både kul og sjelden

Den sørafrikanske vinen Brak-Kuil er en sjeldenhet på flere måter. Denne produsenten har også mye annet lekkert å by på.

Ikke helt vår ennå? Kos deg med denne vinen

Den californiske pinot noir-en som tok Norge med storm i fjor, takket være topp kvalitet for en lav pris, holder fortsatt det den lover og litt til.

Viner fra Tenerife er verdt å se nærmere på

Lengter du sørover, kan du drømme deg bort med disse vinene. De er dessuten å få i veldig mange polutsalg.

Dette er en av de beste boksvinene i polhyllene akkurat nå

Denne boksen er ny i basisutvalget, men finnes bare i de 60 største polutsalgene. Er du i byen, er du derfor sikret solid vin i pappformatet.

New York-restaurant havner i verdenstoppen

Eleven Madison Park topper årets Wolrds50best-liste. Og danske Geranium fortsetter å klatre oppover listen som eneste skandinaviske restaurant blant de 20 beste.

Svekket interesse for det nordiske kjøkken?

Worlds50best har offentliggjort listen over restaurantene på 51. til 100. plass. 5. april får vi fasiten.

Flere vil bli kokk

Etter år med nedgang er det nå en økning i antall søkere til kokkelære som gir fagbrev.

Frykter ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer.

Denne kombinasjonen har du neppe prøvd før

Mezcal, rødbeter og lime er en ny opplevelse for de fleste. Som anbefales på det sterkeste. 

TEST: Spesialpolet mars 2017 De beste viser seg også denne gangen fra sin beste side

Det er derfor ingen overraskelser når spesialpolet viser fram sine nye produkter i kategorien riesling 2015 og champagne.

Denne bordeauxen behøver du ikke vente på

Dette sjarmtrollet av en moden bordeaux fra den mye omtalte 2003-årgangen er din for en svært liten penge.

Kan dette bringe Norge på Bocuse-pallen igjen

Det er store forventninger som hviler på skuldrene til den som blir Årets Kokk 2017. Den skal nemlig representere Norge i Bocuse d’Or om to år.

Denne rødvinen er helt uimotståelig. Billig er den også

Noen ganger trenger du bare en vin som smaker godt. Slik er ukens vin.

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo. 

Derfor er hele verden hekta på koreansk mat

Bibimbap og en av dens faste ingredienser, kimchi, er spydspissen for koreansk mat, godt hjulpet av kjendiser på evig sunnhetsjakt og fermenteringsfantaster. Men retten med 500 års tradisjoner er så mye mer enn supersunn. Møt en av dens fremste ambassadører, Soo Jin Kim.

Har du ikke vinkjeller? Kjøp ferdig lagret vin

Vinmonopolets marsauksjon byr på det meste hjertet kan begjære av flytende. Det meste ferdig modnet.

Dette er en av Østerrikes beste og mest lagringsdyktige rødviner

Blaufränkisch fra Eisenberg DAC i det sørlige Burgenland er spennende viner for vinkjelleren. Denne produsenten lager noen av de beste.

Kupp til kjelleren eller vårforberedelsene

Disse rieslingene er fortsatt noen av de rimeligste og beste kjøpene i sine respektive kategorier og supre kjellerkandidater. Og jammen har de ikke fått følge av en herlig pinot noir.

Satser på enda mer kultur til folket

Kulturhuset sprer om kort tid alle sine aktiviteter på fire etasjer på en ny adresse rett rundt hjørnet for Youngstorget.

Venezuela neste

Maroš Dzurus fra Himkok skal representere Norge i Diplomatico World Tournament i Venezuela.

Disse Piemonte-vinene gir mest for pengene akkurat nå

Nykomlingen Anzivino har fra mars to viner i basis og ytterligere to som kan bestilles. Samtlige overbeviser stort.

Bryggerier provoserer med øletiketter

Lysefjorden Mikrobryggeri hisser på seg «homser og kvinnfolk». Berentsens Bryggeri har fått hinduer over hele verden på nakken. Og Grans Bryggeri tuller med begrepene.

Knallgod billigvin fra Sør-Afrika med god samvittighet

Etter rapportene om de lite respektfulle arbeidsforholdene for vingårdsarbeidere i Sør-Afrika er det grunn til å være skeptisk til billigvin uansett hvor den kommer fra. Denne er imidlertid både billig og utstyrt med garantier.

Denne geita har gjort vinene fra Swartland berømt

Rhône-druer har for alvor inntatt det sørafrikanske vinlandskapet. Ikke bare syrah/shiraz, men også grenache, mourvèdre, cinsault og carignan samt hele paletten av hvite druer som her får sin egen tolkning i typisk upretensiøs sørafrikansk stil.

TEST: 730 produkter er testet Det er hvitvinstid - og for noen viner - denne er aller best

Det er sjelden vi kan boltre oss i en så stor mengde med lekkerbiskener som bare er et tastetrykk unna. Ikke behøver det å bli varmere i været heller, for dette er viner som erstatter rødvin i stor grad.

Denne mannen lager en rom som bartendere elsker

Venezuelansk rom, og aller helst den med Diplomático på etiketten, er blitt bartendere over hele verden sin favoritt. Men det har ikke alltid vært slik.

Du trenger ikke pinot noir, når du har garnacha

Det er ikke uventet garnacha som er druen i Comando G La Bruja de Rozas 2015, en vin du blir riktig glad i og av.

Dette vinkjøpet angrer du aldri på

2015-årgangen av denne østerrikske hvitvinen gir veldig mye vin for pengene.

Insektene er endelig tilbake på menyen

Insekter har vært en del av det meksikanske matbordet siden lenge før den spanske erobringen. I de siste årene har denne mangfoldige proteinkilden fått en helt ny anerkjennelse, først og fremst på gourmetrestaurantenes menyer.

Full pott til Statholdergaarden-lærlingene

I årets viktigste konkurranse for servitør- og kokkelærlinger, Norgescup, tok Statholdergaarden gull i begge klasser.

Venter kraftig vekst for årets Bryggeribråk

Den fjerde runden av Bryggeribråk er i gang og bråksjef Hans Tryggvason på Håndverkerstuene venter kraftig vekst i antall gjester.

Disse vinene bør du satse på til kjelleren

Den hvite châteauneuf-du-pape er sjelden, men også svært lagringsdyktig. Det gjelder selvsagt også den røde.

Stavanger får en Michelin-stjerne til

Manges pinotfavoritt har fått et enda bedre søsken

Den californiske pinot noiren med den iøynefallende oransje etiketten er nå kommet i en enda bedre versjon.

Fant 422 artikler. Viser 1–50.

Til toppen