

Bruschetta med norsk laks

Fremgangsmåte
Skjær laksen i strimler. Hell olivenolje over laksen og grønnsakene og dryss litt frisk oregano over. La stå en time.
La laks og grønnsaker renne av litt og stek det deretter 5 minutter i stekepanne med høye kanter eller legg det på grillen. Ha over balsamico eddik, salt og pepper.
Del brødet i to og stek det på grillen eller i brødrister.
Server laksen og grønnsakene på brødet og pynt med frisk basilikum og sitronbåter.
Se på alle disse oppskriftene med deilig laks
Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.750 Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget81 POENG
-
88 POENG
Gravet laks

Fremgangsmåte
Fjern alle bein fra fiskefiletene og tørk dem godt. Bland salt, sukker og hvit pepper og gni blandingen godt inn i fiskefiletene på begge sider.
Legg dill i bunnen av en form eller et fat. Legg halvparten av fiskefiletene med skinnsiden ned i fatet over dillen.
Strø salt/krydderblanding og rikelig med dill over filetene. Legg neste filet med kjøttsiden ned og legg dill på toppen, strø over resten av salt/krydderblandingen.
Om du ønsker kan filetene dryppes med 3-4 ss cognac eller tørr hvitvin.
Dekk til fisken og la den stå kaldt i 2 døgn, snu den et par ganger i døgnet. Skjær fisken i tynne skiver og server den med stuede poteter og sennepssaus .
Tips: Dersom du vil ha en annen smaksvariant kan du bytte ut dillen med ca 1 dl knuste einerbær og dryppe 2-3 ss akevitt over kjøttsidene på fiskefiletene. Salt, sukker og grovmalt pepper som før. Denne kan du servere med rømme og grovt brød.
Flere oppskrifter med gravet laks
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
81 POENG
-
85 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.750 Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget81 POENG
-
82 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
84 POENG
-
90 POENG
Sennepssaus til gravlaks

Fremgangsmåte
Bland sennep, sukker, vineddik og litt salt og pepper sammen i en bolle med en håndvisp eller stavmikser.
Tilsett oljen litt etter littt, først i dråper, så i en tynn stråle til det blir en tykk, kremaktig saus. Bland i finhakket dill til slutt.
Flere sauser og marinader med sennep
Tips: Pass på hvilken olje du bruker til denne sausen. Olivenolje og soyaolje har ganske sterk egensmak og bør derfor ikke benyttes. Prøv heller mais- eller solsikkeolje.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Grillet laks med asparges og sennepsmousseline

Fremgangsmåte
Lakseskivene pensles lett med olje og krydres. Grilles på den ene siden til fisken får trukket varmen svakt gjennom.
Aspargesen legges rett på grillen og grilles godt til den er ferdig, ca 5 min.
Fløte og crème fraîche piskes stivt sammen og vendes så inn i egg/sennepsblandingen.
Andre retter med laks på grillen
Se våre andre oppskrifter med laks
Grillretter med sjømat du får vann i munnen av finner du her
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.750 Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Laks tataki med soyasmør og salat

Fremgangsmåte
Lakseskivene vendes lett i kryddermixen og stekes i tørr panne på begge sider. (Kan også bakes i ovn i 15 min ved 180°C). Brent pepper får man ved å svi pepper i pannen til det begynner å ryke. Knuses så i morter.
Retten serveres på en liten frisk salat med godt brød til.
Ha gjerne litt olje, sitronsaft, salt og pepper på salaten.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG
-
TysklandVolum: 0.750 Pris: 262.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
TysklandVolum: 0.750 Pris: 279.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
85 POENG
Lakseburger

Fremgangsmåte
Finhakk laksefileten og bland den med gressløken, salt og pepper. Form fire flate lakseburgere og stek dem i olje på varm panne i 2 minutter på hver side.
Varm burgerbrødene lett i pannen, ta de ut og legg i salat og dressing etter ønske. Legg i lakseburgeren og servér.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
Laksefilet med italiensk tomatkompott

Fremgangsmåte
Stek laksefiletene hurtig på begge sider i en tørr, varm stekepanne, legg dem deretter i en ildfast form og krydre med salt og pepper. Stek filetene ferdige i ovnen på 150 grader i 12 -15 minutter.
Del tomatene i båter, skrell rødløken og kutt den opp i skiver.
Varm oljen i en kasserolle og ha i tomatbåtene, stek disse raskt før du har i rødløk og oliven, sett ned varmen og la dette surre over lav varme et par minutter. Smak til med presset hvitløk, salt og pepper.
Ha i hakket basilikum rett før servering og server laksen med pasta.
Flere fristende fiskeretter finner du her
Og her finner du mange spennende oppskrifter med laks
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
90 POENG
-
85 POENG
-
91 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Olivenbakt laks med Tzatziki

Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.750 Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Persillebakt laks

Fremgangsmåte
Kok poteter. Sett stekeovnen på 175 grader. Skjær laksen i serveringsstykker og dryss salt og pepper over. Vend stykkene i finhakket persille.
Legg tomatskiver i en smurt ildfast form og fordel sjampinjongskivene jevnt over tomatene. Legg laksestykkene over grønnsakene og stek 15 minutter i stekeovn ved 175 grader.
Finhakk ansjosfiletene og bland dem med gressløken. Smak til maisoljen med ansjoslake og bland med gressløken.
Server laksen med kokte poteter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.750 Pris: 118.90 kr Basisutvalg, kategori 384 POENG
Sprøstekt laks med nypotet, nykål og rømmesaus

Fremgangsmåte
Kok opp godt saltet vann (1 ss salt pr liter vann) og ha i kålen. Gi den et raskt oppkok (blansjere) til den såvidt er mør, ca 1-2 minutter.
Avkjøl kålen i isvann etter at den er ferdig blansjert. La den renne av på et kjøkkenhåndkle etter at den er avkjølt.
Kok opp 2 dl vann tilsatt 3 ss smør og varm kålen i dette rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Dryss salt på filetsiden. Ikke snu fisken, skinnet skal bli sprøtt og filetsiden skal fortsatt ha en rå kjerne når laksen er ferdig. Ta ut laksen og hold den varm.
Tilsett rømmen i stekepannen og la den koke litt. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og eventuelt litt revet sitronskall.
Legg opp poteter og kål på tallerkenen med laksen over og ha rømmesausen rundt.
Tips: Nykålen kan godt byttes ut med spisskål.
De beste lakseoppskriftene finner du her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
88 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
91 POENG