Slik unngår du å kaste rester av julematen

Julemat rester

Rester med medister og pølser

 

 

 

Thaiinspirert juleomelett

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

4 stk
stk
0.5 ss

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og fløte.
 
Finhakk ingefær, chili og hvitløk. Ca en toppet teskje av hver. Bland i de vispede eggene. Visp også inn revet ost, salt og pepper.

Skjær julepølsa eller medisterkaka i små terninger (Bruk gjerne litt av begge deler).

Skjær julesylta i strimler og fres sammen med julepølsa i en liten stekepanne til det får en gyllen farge.

Hell over den vispede eggemixen og stek som en omelett.

Server omeletten med vestfoldsalat på brød, gjerne ristet brød slik at det blir litt "crispy".

Lyst til å lage en annen omelett så finner du den garantert her 

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt

Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk

Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter

Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter

Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Julepølser og medisterkaker til juletapas

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

2 stk
0.5 stk
2 ss

Fremgangsmåte

Medisterpølser og medisterkaker stekes i panna. Skjær pølsene i biter og del kakene i to eller fire ved servering.

Skrell gulrøtter, kålrot og poteter og skjær dem i staver eller terninger. Kok grønnsakene knapt møre (ca 5 minutter).

Varm smør og olje i en stekepanne eller grillpanne og stek/grill grønnsakene til de er gyldne.

Legg opp medisterpølser, medisterkaker og grønnsaker som en varmrett.

Slik lager du enkelt dine egne medisterkaker

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Klassiske retter til tapas finner du her

Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene

Her får du svært så praktiske kokketips

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Egg og vossakorv i grønn karridressing

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Skjær vossakorv i små terninger og stek dem i smør i stekepanne. Avkjøl. Skrell  eggene og hakk dem grovt.

Bland rømme, majones, karripasta og salt til en dressing. Bland egg og vossakorv inn i dressingen. Anrett i eggeglass og pynt med dill.

Slik bruker du opp restene etter julematen

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt

Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk

Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter

Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter

Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat / Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Vossakorv med marinert artiskokk

Fremgangsmåte

Ta av skinnet på vossakorven og del den i 4 munnfuller på skrå.

Stek dem raskt i en stekepanne.

Stikk en artiskokk og en soltørket tomat på en tannpirker/cocktailpinne og tre på en vossakorv.

Vossakorv er en grov norsk pølse med masse smak, mens artiskokk er en grønnsak mye brukt i Italia. Til sammen blir dette en artig og spennende juletapas.

Lyst til å lage juletapas? Her alle oppskriftene du trenger

Slik bruker du opp restene etter julematen

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt

Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk

Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter

Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter

Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Bacalao med vossakorv

Fremgangsmåte

Vann ut fisken i 2 døgn. Skjær fisken i porsjonsbiter. Skrell potetene og skjær i skiver à ½ cm. Skjær løken i tynne ringer. Det samme gjør du med chilien (husk å fjerne frøene). Tomatene skrelles ved å dyppes i kokende vann i 20 sekunder og deretter avkjøles i kaldt vann. Del tomatene i to og fjern frøene.

Hell oljen i en jerngryte. Fres løken til den er myk. Tilsett grovhakket hvitløk og fres litt til. Legg poteter, fisk, chili og tomater lagvis. Hell over hvitvin og legg på lokk. La trekke ved svak varme i 40 minutter eller i ovnen ved 220 grader. Smak til med salt og pepper.

Ved servering drysses oliven over og pølsa skjæres i porsjonsbiter og grilles i panne eller i ovnen. Stek baconet sprøtt. Legg oppå bacalaoen eller server ved siden av. Pinnekjøttrestene setter du raskt under grillen og legger oppå bacalaoen. Til slutt drysses finhakkete urter over.

Flere gode oppskrifter på bacalao og klippfisk finner du her

Her det oppskrifter på mange deilige fiskegryter

Gode grønnsaksgryter

Lekre gryteretter med svin

Gryteretter som smaker av fugl

De lekreste internasjonale gryteretter

Oppskrifter på gryter med skalldyr

 Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Squashgrateng

Fremgangsmåte

Del squah og løk i terninger og hvitløk i tynne skiver. Fordel i en ildfast form. Dryss over krydder. Drypp over olivenolje. Bland godt. Fordel tomatene og morrpølse over. Sett i ovnen ved 185 grader i minst 15 minutter.

Imens baker du paprika ved å dele den i to og legge halvdelene med skinnsiden ned i het panne (uten fett). Pakk den inn i matpapir og legg i en plastpose til retten skal serveres. Riv så av skinnet og del opp i passe biter. Eller bruk bakt paprika fra glass. 

Ta formen ut av ovnen. Bland inn paprika. Klem over sitronsaften. Dryss finhakket persille på toppen og til slutt den revne osten. Sett inn i ovnen igjen i 5 minutter. 

Tips1
I stedet for morrpølse kan du bruke 1-2 chorizo,annen pølse  som vossakorv eller kjøttrester.

Tips 2
Denne gratengen kan altså lages uten kjøtt og smaker fortreffelig som den er eller ved siden av fisk eller spekemat. 

Vil du ha flere oppskrifter der squah spiller hovedrollen?

Fristende internasjonale retter

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dagens rett Ovnsbakte egg med Bimi og syltede sennepsfrø

Bakte egg er luksuriøst og deilig - smak det du også

Egg hører ikke kun frokosten til. Bakes de i ovnen som i denne oppskriften, er de ypperlige for late dager der du ikke orker å tilbringe mye tid over grytene, eller når du virkelig vil imponere brunsjgjestene dine. Les hele saken

Til toppen