Thaiinspirert juleomelett
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær julepølsa eller medisterkaka i små terninger (Bruk gjerne litt av begge deler).
Skjær julesylta i strimler og fres sammen med julepølsa i en liten stekepanne til det får en gyllen farge.
Hell over den vispede eggemixen og stek som en omelett.
Server omeletten med vestfoldsalat på brød, gjerne ristet brød slik at det blir litt "crispy".
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Andre oppskrifter med egg finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Rita Hansen
Drikke som passer til denne oppskriften
Julepølser og medisterkaker til juletapas
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Medisterpølser og medisterkaker stekes i panna. Skjær pølsene i biter og del kakene i to eller fire ved servering.
Skrell gulrøtter, kålrot og poteter og skjær dem i staver eller terninger. Kok grønnsakene knapt møre (ca 5 minutter).
Varm smør og olje i en stekepanne eller grillpanne og stek/grill grønnsakene til de er gyldne.
Legg opp medisterpølser, medisterkaker og grønnsaker som en varmrett.
Slik lager du enkelt dine egne medisterkaker
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Klassiske retter til tapas finner du her
Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene
Her får du svært så praktiske kokketips
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Kloster Eberbach Steinberger Riesling Cabinetkeller 2009
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 549,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Prüm Graacher Himmelreich Riesling Spätlese 2017
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 197,90 Basisutvalget -
80 Poeng
Hansa Juleøl
Norge
Volum: 0.330 Pris: 34,50 Tilleggsutvalg -
90 Poeng
Kinn Solsnu 2020
Norge
Volum: 0.750 Pris: 99,90 Bestillingsutvalget
Egg og vossakorv i grønn karridressing
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær vossakorv i små terninger og stek dem i smør i stekepanne. Avkjøl. Skrell eggene og hakk dem grovt.
Bland rømme, majones, karripasta og salt til en dressing. Bland egg og vossakorv inn i dressingen. Anrett i eggeglass og pynt med dill.
Se alt det andre du kan bruke vossakorv til
By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
På jakt etter flere oppskrifter med egg? Sjekk her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat / Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Mother Rock Force Celeste Chenin Blanc 2019
Sør-Afrika
Volum: 0.750 Pris: 194,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Champalou Vouvray Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 236,00 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Timmermans Oude Gueuze
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 89,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Lindheim Cider Rosé
Norge
Volum: 0.380 Pris: 100,00 Bestillingsutvalget
Vossakorv med marinert artiskokk
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ta av skinnet på vossakorven og del den i 4 munnfuller på skrå.
Stek dem raskt i en stekepanne.
Stikk en artiskokk og en soltørket tomat på en tannpirker/cocktailpinne og tre på en vossakorv.
Vossakorv er en grov norsk pølse med masse smak, mens artiskokk er en grønnsak mye brukt i Italia. Til sammen blir dette en artig og spennende juletapas.
Lyst til å lage juletapas? Her alle oppskriftene du trenger
Slik bruker du opp restene etter julematen
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Roagna Dolcetto d'Alba 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Guyons Saumur Cuvée Vent du Nord 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 169,90 Basisutvalget -
90 Poeng
Scarpa Barbera d'Asti I Bricchi 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 279,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Silvia Rivella Barbera d'Alba 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 327,00 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
GullMack
Norge
Volum: 0.500 Pris: 45,90 Basisutvalget
Bacalao med vossakorv
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Vann ut fisken i 2 døgn. Skjær fisken i porsjonsbiter. Skrell potetene og skjær i skiver à ½ cm. Skjær løken i tynne ringer. Det samme gjør du med chilien (husk å fjerne frøene). Tomatene skrelles ved å dyppes i kokende vann i 20 sekunder og deretter avkjøles i kaldt vann. Del tomatene i to og fjern frøene.
Hell oljen i en jerngryte. Fres løken til den er myk. Tilsett grovhakket hvitløk og fres litt til. Legg poteter, fisk, chili og tomater lagvis. Hell over hvitvin og legg på lokk. La trekke ved svak varme i 40 minutter eller i ovnen ved 220 grader. Smak til med salt og pepper.
Ved servering drysses oliven over og pølsa skjæres i porsjonsbiter og grilles i panne eller i ovnen. Stek baconet sprøtt. Legg oppå bacalaoen eller server ved siden av. Pinnekjøttrestene setter du raskt under grillen og legger oppå bacalaoen. Til slutt drysses finhakkete urter over.
Flere gode oppskrifter på bacalao og klippfisk finner du her
Her det oppskrifter på mange deilige fiskegryter
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker?
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Luís Pato Informal 2015
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Quinta do Correio 2017
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Filipa Pato 3B Rosé
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 184,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Solar das Bouças Alvarinho 2018
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 169,90 Bestillingsutvalget
Squashgrateng
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Del squah og løk i terninger og hvitløk i tynne skiver. Fordel i en ildfast form. Dryss over krydder. Drypp over olivenolje. Bland godt. Fordel tomatene og morrpølse over. Sett i ovnen ved 185 grader i minst 15 minutter.
Imens baker du paprika ved å dele den i to og legge halvdelene med skinnsiden ned i het panne (uten fett). Pakk den inn i matpapir og legg i en plastpose til retten skal serveres. Riv så av skinnet og del opp i passe biter. Eller bruk bakt paprika fra glass.
Ta formen ut av ovnen. Bland inn paprika. Klem over sitronsaften. Dryss finhakket persille på toppen og til slutt den revne osten. Sett inn i ovnen igjen i 5 minutter.
Tips1
I stedet for morrpølse kan du bruke 1-2 chorizo,annen pølse som vossakorv eller kjøttrester.
Tips 2
Denne gratengen kan altså lages uten kjøtt og smaker fortreffelig som den er eller ved siden av fisk eller spekemat.
Vil du ha flere oppskrifter der squah spiller hovedrollen?
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Feudi di San Gregorio Greco di Tufo 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Allram Weissburgunder Papageno 2019
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Vedett Extra Blond
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 48,80 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Musella Valpolicella Superiore 2014
Italia
Volum: 0.750 Pris: 169,60 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Dupont Moinette Blonde
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 55,00 Bestillingsutvalget