Krydrede oppskrifter med lam

Lefser med lam fra Etiopia

Fremgangsmåte
- Injera:
Bland ingrediensene til surdeig en dag i forveien. - Ha i tilstrekkelig vann til at det blir en passende bløt røre.
- Stek lefser i stekepanne. Hell i røre slik at injeraen blir en halv centimeter tykk. Stekes på en side under lokk i 1-2 minutter.
- Beregn 3-4 lefser per person. Injeraene legges utover på et stort fat.
- Beg tebs:
Skjær kjøtt, løk og chili i små biter. Finhakk rosmarin og ingefær. - Stekes under lokk til kjøttet er mørt. Smak til med salt.
- Serveres til lefsene. En morsom rett som kan minne litt om fajitas, men som har sitt opphav i Etiopia.
Tips: Dersom du ikke har anledning til å lage injera-lefsene kan du benytte tortilla-lefser.
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Mange herlige oppskrifter med lam
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 369.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Braai lammeskiver med sørafrikansk marinade

Fremgangsmåte
- Marinade/grillsaus:
- Finhakk urter, hvitløk og chili.
- Bland med de andre ingrediensene.
- Fordel marinaden i to skåler.
- Hell innholdet av den ene over lammeskivene som du har lagt på et fat med kanter. Sørg for at alt er godt dekket.
- Legg på lokk og sett kaldt over natta.
- Når grillen er varm: Ta lammeskivene ut av marinaden og tørk av.
- Legg kjøttskivene på grillen og smør med den andre delen av marinade/grillsaus på den rå siden.
- Stek til pent brun.
- Vend og gjenta på den andre siden.
- Snu nok en gang og skru ned varmen (eller flytt opp et hakk i grillen).
- La skivene ettersteke på svakere varme i ca. 7-8 minutter.
- Server lammeskivene med resten av grillsausen på toppen og annet klassisk grill-tilbehør.
Tips: Du kan også bruke lammekoteletter. Beregn minst to per porsjon.
Mange deilige retter med lam finner du her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 439.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
82 POENG
Afrikansk lammegryte

Fremgangsmåte
- Knus korianderfrø og spisskummenfrø i en morter.
- Tilsett salt og muskat og gni krydderblandingen godt inn i kjøttet.
- Brun kjøttet gyllent i olje.
- Del auberginene i terninger og stek med kjøttet i 2 minutter under omrøring.
- Tilsett ingefær og chili og la alt steke i 2 minutter før du har i hvitløk, eddik og tomater.
- Demp varmen og la gryta trekke i ca. 60 minutter ved kokepunktet.
- Tilsett kikerter og la retten trekke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Dryss over persille og koriander til slutt.
Servér med couscous eller ris.
Flere oppskrifter på lammegryter finner du her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
Lammekoteletter med dill Suvawale som i India

Fremgangsmåte
- Mos poteter sammen med gurkemeie, chili, koriander og spisskummen, korianderblader, dillfrø og salt.
- Tips:
Om du ikke får tak i dillfrø, kan du bruke fennikelfrø. - La kotelettene trekke i så mye vann at det dekker dem, sammen med ingefær, hvitløk og salt i 1/2 time, til de er gjennomkokte. La dem renne helt av.
- Dekk hver kotelett med potetmos og sett til side i 10 minutter til potetmosen stivner.
- Lag en ganske tykk røre av mel, bakepulver, salt og litt vann.
- Varm oljen til den ryker. Dypp kotelettene i røren og stek dem til de er gylne.
- La kotelettene renne av seg på tørkepapir. Serveres varme med ketchup og peppermyntechutney og selvsagt kokt ris på indisk vis - pulao. Pynt med frisk dill.
Tips: Denne retten passer til lunch sammen med en øl på en varm søndag, eller til middag sammen med salat og en rykende varm, duftende pulao.
Mange flere deilige retter med lammekoteletter
Mange indiske retter du må prøve
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Thailandsk massaman curry med lam

Fremgangsmåte
- Ha kyllingkraft i en stor kjele over høy varme. TIlsett lammebog, løk og laubærblad. Kok opp, dekk kjelen med lokk, skru ned varmen og la småkoke til kjøttet begynner å bli mørt, ca 40 minutter.
- Rør inn currysaus ingrediensene, og tilsett poteter og sjerneanis. Kok opp curryen, før du skrur varmen ned og lar det hele småkoke i ca 30 minutter, til potetene er møre.
- Smak til curryen. Tilsett mer fiskesaus for en saltere og mer umamirik curry. Er curryen for sur, tilsett mer sukker. Er den for salt eller søt, tilsett mer tamarind eller lime juice.
- Server curryen med kokt jasminris, toppet med finhakkede cashewnøtter, thai basilikum og evt litt mer chili.
Her finner du flere fristende curryoppskrifter
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Arni Kleftiko lammegryte fra Hellas

Fremgangsmåte
- Del kjøttet i fire stykker. Lag fire snitt i hver og stikk inn små skiver med hvitløk.
- Ta et passende stykke aluminiumsfolie slik at det blir plass til alle ingrediensene inni. Smør litt smør på folien.
- Legg et stykke kjøtt på folien sammen med poteter, gulrøtter, løk, hvitløk og litt fetaost i terninger.
- Hell over sitronsaft. Krydre med pepper, salt, finhakket oregano og mynte.
- Lag tre pakker til. Brett godt slik at det blir tett.
- Tilsett gjerne 2 ss rødvin i hver av de fire pakkene. Løft hjørnene litt opp så saften ikke renner ut.
- Stek dem i ovn på 175 C i 90-120 minutter. Du kan også steke dem på indirekte varme på grillen.
- Det er viktig at saften som kommer under kokingen forblir i innpakningen.
- Server på kokt ris og med kalamataoliven og gjerne litt friskhakket mynte og smuldret feta på toppen.
Tips:
I stedet for store poteter i skiver kan du bruke 8-12 nypoteter, hele eller delt i 2 el 4.
Tips:
Du kan fint bruke kjøtt av kje til denne retten. Det er enda mørere og mer lettstekt, så beregn litt kortere tid i ovnen.
Mange herlige oppskrifter med lam
Spennende lammeretter fra hele verden
Her finner du mange oppskrifter på lammegryte
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Lam i fyldig brun saus Gosht Shahjani fra India

Fremgangsmåte
- Mariner kjøttet i 30 minutter i en blanding av yoghurt, ingefær, hvitløk, korianderblader, tomatpuré, malte kryddere og salt.
- Varm opp 3 ss av oljen og stek potetene gylne. La dem dryppe av seg og sett dem til side.
- Stek løken i samme panne til den er gyllen. La den dryppe av seg og sett den til side.
- Varm opp resten av oljen. Tilsett nellik. Tilsett kjøttblandingen når nelliken spretter. Rør om.
- Tilsett litt vann og la det koke over svak varme til kjøttet er mørt og oljen skiller seg fra sausen.
- Ha i poteter og løk og la det koke i 5 minutter. Serveres varm med naan eller roti til.
Se våre andre oppskrifter på indiske retter
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 262.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 309.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
Mansaf - tradisjonsrik palestinsk-jordansk med lam

Fremgangsmåte
- Lam: Ha lammekjøtt i biter i en kjele med vann. Kok opp og skum av.
- Tilsett krydder og salt.
- Legg på lokk og la småkoke i 1,5 timer.
- Saus: Bland yoghurt og kokvarm lammekokekraft i en bolle og pisk til jevn saus.
- Varm olivenolje i en kjele.
- Stek hvitløkskivene gylne og tilsett yoghurtblandingen.
- La trekke ved middels varme under omrøring i 5-10 minitter.
- Tilsett lammekjøttet og resten av kraften.
- Rør inn sitronsaft og smak til med salt og pepper.
- Ris: Stek den utvannede risen raskt i olivenolje.
- Tilsett vann og kok opp.
- Rør inn gurkemeie eller safran.
- La risen koke til den er ferdig.
- Servering:
- Hell risen jevnt utover et serveringsfat.
- Hell lammekjøtt- og yoghurtsausen over.
- Dryss over mandler og persille.
- Server med flate brød – kudoos.
Tips: Om du har en trykkoker, tar det halve tiden.
Vi byr på mage delige retter med lam
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
LibanonVolum: 0.75 l Pris: 264.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Peruansk lammegryte - Seco de Cordero

Fremgangsmåte
- Skjær lammekjøttet i store terninger.
- Ha hvitløk, salt, spisskummen og pepper i en morter. Knus til det er finmalt. Bland inn eddik og olivenolje.
- Legg lammekjøttet i marinaden. Pass på at alle sider dekket av marinade.
- La det ligge i romtemperatur 2-3 timer, eller lenger i kjøleskap.
- Ta kjøttet ut av marinaden, behold ca. 1 dl av marinaden.
- Varm 3 ss olivenolje i en stor kjele og brun lammekjøttet på sterk varme. Brun kjøttet i flere omganger.
- Skru ned varmen og tilsett jalapeno, løk og salt. Rør rundt og la det surre i ca. 15. minutter.
- Tilsett øl og kok gryteretten i ca. 15 minutter til nesten all væske er dampet bort.
- Tilsett oksekraft, kok opp og la det trekke ca. 1½ time til kjøttet er mørt.
- Skrell potetene og del dem i fire.
- Ha potetene over i gryta og la det trekke videre til potetene er møre, ca. 20 minutter. Spe eventuelt med mer kraft.
- Like før servering tilsetter du resten av marinaden og finhakket koriander.
- Bland godt og la det få et raskt oppkok før du serverer.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Lam med sitron og paprika - Cordero cochifrito - fra Navarra, Spania

Fremgangsmåte
- Dryss salt og pepper på lammekjøttet.
- Varm olivenolje i en stekepanne på sterk varme.
- Arbeid i omganger: Ha kjøtt i pannen og brun det godt på alle sider i til sammen 5-8 minutter.
- Ta kjøttet opp med hullsleiv og legg det i en stor gryte.
- Ha løk og hvitløk i fettet som er igjen i pannen, og fres det i 8-10 minutter, til det er mykt. Ha i paprikapulver og fres i 1 minutt til.
- Hell løk, hvitløk og all kraften over i gryten med kjøttet.
- Tilsett 2 spiseskjeer av persillen og all sitronsaften og kok opp på sterk varme. Skru ned til svak varme, legg på lokk og la det småkoke i ca 1 time, til kjøttet er mørt.
- Smak til med krydder. Legg retten opp på et varmt fat og dryss resten av persillen over. Server med sitronbåter.
Både i Spania og Portugal har lammet fra de tidligste tider spilt en betydelig rolle hos jødene og muslimene som levde side om side med de kristne. Resultatet er at begge landene har et stort repertoar av lammeoppskrifter.
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG