Når du først har begynt å leke deg med fennikel på kjøkkenet, blir du hekta

Oppskrifter med fennikel

(wmaster890)

Kjøttretter med fennikel

 

 

Kylling i stekt ris

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

ha

0.5 stk
fennikel
0.25 stk
purre
0.25 stk
chili
3 stk
sjampinjong

Fremgangsmåte

Skjær fennikel og sellerirot i små biter og stek noen minutter i olje i en wok eller en stor panne. Skjær purre, chili og kylling i strimler og ha i pannen sammen med finhakket ingefær.

Stek til kyllingkjøttet er lett brunet. Tilsett sjampinjong og stek videre i noen minutter.

Ha i kokt ris og stek til den tar litt farge. Tilsett tinte erter og varm dem gjennom.

Drypp over litt soyasaus.

Tips:
Hvis du ikke har frisk ingefær kan du bruke 1 ts malt ingefær.

 Her finner du veldig mange oppskrifter med kylling

Vil du bruke ris i andre retter er oppskriftene her

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: rusak

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Hønsesuppe som i Provence

Fremgangsmåte

Rens hønsekjøttet for skinn og ben. Skjær det opp i 2-4 cm store biter.
 
Kok opp hønsekraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall.
 
Skjær grønnsakene i små terninger og press hvitløken. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper.
 
Tilsett hønsekjøttet og la det bli varmt. Server suppen rykende varm med ferskt brød til.
 
Tips:  Denne suppen er lett å lage på hverdager også, bytt bare ut den hjemmelagde hønsekraften med buljongterning.
 
Det kokte hønsekjøttet kan du erstatte med finstrimlet kyllingfilet eller kjøttet fra en ferdig grillkylling.
 
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Marinert entrecote med bønne- og fennikelsalat og tomatdressing

Fremgangsmåte

Mariner entrecotenskivene. Her finner du oppskrifter på marinader.
 
Tomatdressing:
Hakk tomatene i små terninger og ha de i en bolle sammen med basilikum, sitronskall, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Ta entrecotene opp av marinaden. Grill eller stek entrecotskivene i ca 3 min på hver side.

Varm oljen i en panne, del bønnene i to og fres de sammen med fennikelen. Smak til med salt og pepper.

Du kan også legge grønnsakene på grillen:
Pakk de inn i litt folie og bruk smør i stedenfor olje. Steketiden er ca 15 min.

Server entrecoten med den varme bønnesalaten, tomatdressingen og en halv lime.

Her finner du mange oppskrifter med entrecote

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Ovnstekte svinekoteletter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 stk
svinekoteletter, tykke
stk

Fremgangsmåte

Gni kjøttet med en overskåret hvitløkfedd, skjær over resten av hvitløkfeddene på langs og stikk dem inn ved benet på kotelettene. Snitt i kotelettene, ikke for dypt, på begge sider.

Hakk fennikel og hvitløk og bland dette med knust enerbær, salt og pepper. Dekk kotelettene på begge sider med denne blandingen. Legg dem i en bolle og hell oljen over. La dem marinere i 3-4 timer. Vend på dem av og til.

Smør en ildfast form, legg kotelettene oppi og stek dem møre på middels varme, 160 C, i stekeovnen i ca 20 minutter.

Server gjerne med loff til.

Her finner du mange oppskrifter med  svinekoteletter

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Middelhavsgryte med lam

Fremgangsmåte

Kutt bacon og lammekjøtt i store biter og brun de raskt i en gryte i 2-3 minutter. Ha kjøttet over i en ildfast form.

Brune grønnsakene raskt i gryta og tilsett resten av ingrediensene. Kok opp.

Bland alt i den ildfaste formen, ha på lokk eller aluminiumsfolie og sett i ovn på 150 grader i 4 timer, eller 2 timer på 225 grader.

Serveres med brød.

Lyst på lam i en annen form så finner du de her

Her er mange andre gryteretter du må prøve

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen