Kjøttretter
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Fres kjøttet et par minutter på sterk varme i litt olje. Stek det i to omganger. Dryss over salt og pepper.
Skyll salatene og skjær issalaten i strimler. Ruccola kan brukes som den er eller i biter. Legg salaten i en bolle sammen med løken. Avokado skjæres i båter og dynkes med litt sitronsaft slik at den holder fargen.
Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge. Dryss pinjekjernene over salaten.
Velg dressingen du liker best til. Her har du et godt utvalg
Tips: Om du foretrekker det, kan du godt bruke ferdigdressing. Du kan også bruke de halvferdige dressingblandingene som skal blandes ut i olje og/eller vann.
Her har du veldig mange oppskrifter med svinekjøtt
Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Kinn Saison Extra
Norge
Volum: 0.750 Pris: 107,00 Basisutvalget -
86 Poeng
Wongraven Morgenstern Riesling 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 169,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Gentil Hugel 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 155,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Henri Bourgeois Petit Bourgeois Sauvignon 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 160,00 Basisutvalget -
88 Poeng
Vietti Roero Arneis
Italia
Volum: 0.750 Pris: 244,90 Bestillingsutvalget
Bayonneskinke med appelsinsaus og coleslaw
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær skinka i skiver og server den sammen med coleslaw og appelsinsaus.
Coleslaw:
Riv gulrøttene grovt på råkostjern og bland sammen med tynne skiver av epler og appelsin.
Bland olje, appelsinjuice, hvitløk og finhakket persille til dressingen og hell over.
Appelsinsaus:
Hell kraft/sjy i en kasserolle og tilsett revet skall og saft fra appelsinen. Kok opp.
Rør maisennamelet ut i litt kaldt vann og hell i kasserollen under omrøring. Kok opp på nytt. Ha i soyasaus og smak til med pepper og evt. litt salt.
Flere oppskrifter med røkt skinke ligger her
Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Kim Holthe
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Planeta Cometa 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 359,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Trimbach Gewurztraminer 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 225,00 Basisutvalget -
86 Poeng
Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2020
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 153,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Einstok Winter Ale
Island
Volum: 0.330 Pris: 53,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Voss Bryggeri Vossaøl
Norge
Volum: 0.330 Pris: 69,90 Bestillingsutvalget
Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ha kvernet peppermiks i en skål og trykk kalkunskivenes kanter i krydderet. Dryss på litt salt og stek ca. 2-3 minutter på hver side i panne eller på grill.
La kjøttet hvile litt i pannen. Server med potetsalat, grønnsaker og estragonsaus.
Del de ferdig kokte potetene i to, større poteter deles i skiver. Bland alt i en bolle.
Bland ingrediensene til dressingen. Hell den gjerne over på et glass med lokk, slik at den kan ristes godt sammen før den helles over salaten.
Trekk kjelen til side og tilsett eggeplomme og hakket estragon under omrøring. Server straks.
Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg.
Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Espen Grønli
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Kinn Kveldsbris
Norge
Volum: 0.750 Pris: 97,00 Basisutvalget -
86 Poeng
Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2020
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 153,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Tyler Santa Barbara County Chardonnay 2018
USA
Volum: 0.750 Pris: 276,90 Basisutvalget -
91 Poeng
Karl May Riesling Morstein 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 299,90 Bestillingsutvalget -
94 Poeng
Evening Land Seven Springs Summum Chardonnay
USA
Volum: 0.750 Pris: 839,90 Bestillingsutvalget
Basilikumkylling i sitronsaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Del kyllingen og ha på salt. Varm olje i en gryte og legg i kyllingbitene når oljen er varm. Brun kyllingstykkene i oljen ca. 1 minutt.
Skru ned på varmen og tilsett finhakket løk. Fres til løken er blank. Ta av noen basilikumblader til pynt og grovhakk resten. Tilsett presset hvitløk og halvparten av basilikumbladene. Rør om og fes alt enda et par minutter før 2½ dl av hvitvinen tilsettes. Ta noen tak med pepperkvernen, legg på lokk og la alt syde på svak varme i 30 minutter.
Press sitronen og visp saften sammen med eggeplommene. Rør melet jevnt ut i resten av vinen. Ta opp kyllingen og sil kraften over i en ny kjele. Kok opp og rør i melblandingen. Rør til sausen er jevn og glatt. Ta kjelen bort fra varmen og rør i eggeblandingen og resten av basilikumen.
Skrell poteter og eple og riv dem grovt. Bland godt og tilsett salt og pepper. Stek små pletter i smør.
Hell sausen over kyllingen, pynt med basilikumblader og server med lettkokt asparges og eplerösti.
Mange herlige oppskrifter med kylling
Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat / Alf Børjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Fritz Haag Riesling 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Dog Point Sauvignon Blanc 2019
New Zealand
Volum: 0.750 Pris: 244,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Matthiasson Napa Valley White 2015
USA
Volum: 0.750 Pris: 419,40 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Bryggerhuset Brut IPA #01
Norge
Volum: 0.750 Pris: 145,50 Bestillingsutvalget
Estragonspekket svinekam med spennende grønnsaker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Legg poteter og grønnsaker i en stor ildfast form. Dynk med olivenolje og dryss på salt og pepper. Bland godt og lag en liten fordypning i midten. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Fest 4-5 kvister frisk estragon til kjøttet og legg det i fordypningen. Hell på eplesaft eller hvitvin.
Stek alt ved 200°C ca. 1 ½ time til kjøttet er gjennomstekt (termometer på 76°) og grønnsaker og poteter er møre. Hell på litt med væske om nødvendig under stekingen.
Server sjyen som saus.
Flere oppskrifter med svinekam
Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Opplysningskonoret for frukt og grønnsaker
Foto: Frukt.no/Kim Holthe
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
Quinta do Perdigão Rosé 2015
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 195,00 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Izadi Reserva 2016
Spania
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Rayos Uva 2019
Spania
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Wongraven Senza Compromesso Piemonte Rosato 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 185,90 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Las Cepas La Cavera Garnacha 2018
Spania
Volum: 0.750 Pris: 175,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Krásná Hora Blanc de Noir 2016
Tsjekkia
Volum: 0.750 Pris: 223,20 Bestillingsutvalget
Biff med scampi surf'n turf
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Lag marinade av olivenolje, sitronsaft, hakket chilipepper, finhakket hvitløk, tandorikrydder og salt. Rens scampiene og hell over marinaden.
Krydre biffene og stek de på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek de videre til rosa kjøttsaft pipler fram. Ta biffene ut av pannen.
Tre scampiene på grillspyd og fres dem i marinaden i 2-3 minutter. Stikk spydet i biffen og hell over litt av marinaden. Server med asparges og sjysaus tilsatt eple og timian.
Ta en titt på våre 130 oppskrifter med biff
Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Malvirà Barbera d'Alba 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 242,00 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Le Lude Reserve Brut Rosé
Sør-Afrika
Volum: 0.750 Pris: 479,70 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Brundlmayer Langenloiser Käferberg 1ÖTW Gruner Veltiner 2018
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 439,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Ojai Fe Ciega Pinot Noir 2017
USA
Volum: 0.750 Pris: 499,00 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Riedlin Rot Spätburgunder
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 399,40 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Dominio do Bibei 2014
Spania
Volum: 0.750 Pris: 499,00 Bestillingsutvalget -
93 Poeng
Wynns Coonawarra Estate Michael Shiraz 2016
Australia
Volum: 0.750 Pris: 700,00 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Wynns The Gables Coonawara Cabernet Sauvignon
Australia
Volum: 0.750 Pris: 164,90 Bestillingsutvalget
Appelsinbiff
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ta en titt på våre 130 oppskrifter med biff
Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Pascal Clement Rully 1er Cru Rabourcé 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 364,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Künstler Inspiration Pinot Noir Rosé Trocken 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 177,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
COS Pithos Bianco 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 299,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Momento Chenin Blanc Verdelho 2017
Sør-Afrika
Volum: 0.750 Pris: 319,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Graff Dead Cat Double IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 69,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Cos Zibibbo in Pithos 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 339,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Jêrôme Bretaudeau Muscadet Gaïa 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 349,90 Bestillingsutvalget