Liten ertesuppe med lutefisk
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Fres sjalottløk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til halvparten.
Tilsett erter og kok opp. Kjør i en mikser med fløte. Smak til med salt. Varmes opp ved servering.
Om du ikke bruker rester:
Strø godt med salt på lutefisken. La fisken stå i romtemperatur i 30-40 min. Saltet trekker væske ut av fisken og gjør den fastere.
Bak i ovnen på 180 grader i en langpanne dekket med aluminiumsfolie. Hvis du bruker vifte bør den være ferdig etter 10-12 min. Avkjøl noe og plukk fisken fra hverandre. Fjern skinn og bein.
Skrell persillerot og kutt i biter. Kok helt mør i vann. Sil av vannet og kjør til puré med melk og smør. Smak til med salt.
Ha en skje med persillerotpuré i fire dype skåler. Legg på noen biter med lutefisk og hell over den varme ertesuppa.
Drypp eventuelt over noen dråper trøffelolje.
Oppskrifter på både klassisk og litt mer oppfinsom lutefisk
Slik koker du lutefisk perfekt
Slik bruker du lutefiskrestene
Verdens beste ertestuing til lutefisken
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Inkognito
Foto: Jarle Nyttingnes
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
Palmer Brut Réserve
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 399,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 176,50 Basisutvalget -
85 Poeng
Franziskaner Hefe-Weissbier Naturtrüb
Tyskland
Volum: 0.500 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Sparkling Tea Blå
Danmark
Volum: 0.750 Pris: 136,50 Basisutvalget
Råmarinerte østers med bringebær og marinert pære
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland sammen limeskall, appelsinskall, limesaft og olje. Smak til med salt og pepper. Ta noen bringebær og knus dem i marinaden.
Bland sammen pæreterninger med mynte og honning.
Åpne østersen og ta dem ut. Legg dem i marinaden i 3 min.
Ha litt pæreterninger i østersskallene med 1-2 østers oppi hver. Pynt med bringbær og mynte. Servér med en gang.
Kast østers som ikke lukter av friskt hav.
Her finner du flere oppskrifter med østers
Mange gode oppskrifter med skalldyr
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Inkognito
Foto: Jarle Nyttingnes
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Drappier Carte d’Or Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 339,90 Basisutvalget -
84 Poeng
Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 176,50 Basisutvalget -
90 Poeng
Nyetimber Rosé
England
Volum: 0.750 Pris: 429,00 Basisutvalget -
88 Poeng
R. H. Coutier Brut Rosé
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 400,30 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Balhom Sprudlande Margaret
Norge
Volum: 0.750 Pris: 74,70 Basisutvalget
Pepperristet kongekrabbe på hvitløkstoast med avokadopuré, mango og laksekaviar
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rist krabbekjøttet i smør, krydre med pepper.
Kutt fine biter av brødet og gni inn med hvitløk. Stek i olje.
Rens avokadoen og miks med crème fraîche og sitronsaft til en puré. Kutt mangoen i terninger. Servér med lakserogn.
Mange gode oppskrifter med skalldyr
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Inkognito
Foto: Jarle Nyttingnes
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Greywacke Wild Sauvignon 2018
New Zealand
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Henri Bourgeois Sancerre Grande Réserve 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 236,00 Basisutvalget -
85 Poeng
Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2020
New Zealand
Volum: 0.750 Pris: 285,90 Basisutvalget -
79 Poeng
Cono Sur Sauvignon Blanc Reserva Especial 2019
Chile
Volum: 0.750 Pris: 134,90 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Ligier Cremant du Jura Rosé Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 194,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Nyetimber Rosé
England
Volum: 0.750 Pris: 429,00 Basisutvalget
Lakseconfit med rødvinskokt småløk og safrankrem
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ha løk, vin, sukker og anis i en kjele og kok sakte under lokk i 20 min. Ta av lokket og kok inn væsken.
Ha salt og pepper på laksen, 4 biter. Varm opp fettet og legg i laurbærblad og timian. Legg i laksen og kok forsiktig på maks 80 grader til laksen har en temperatur på 55 grader. Steketermometer anbefales.
Bland safran med sitronsaft. Pisk crème fraîche luftig og ha i safransaften. Pynt retten med friske urter.
De beste oppskriftene med laks
Mange gode oppskrifter med skalldyr
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Inkognito
Foto: Inkognito
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling Trocken 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 226,00 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Gentil Hugel 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 155,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2020
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 153,90 Basisutvalget -
90 Poeng
Nyetimber Rosé
England
Volum: 0.750 Pris: 429,00 Basisutvalget
Gravet reinsdyrkjøtt med skogsbærkrem og pickles
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Renskjær kjøttet for fett og hinner. Bland salt, sukker og krydder og vend kjøttet i blandingen.
Legg kjøttet på fat med kant og dekk det med folie og plast. Sett det kaldt i 4-5 døgn. Vend det et par ganger i døgnet.
Bland sammen yoghurt og skogsbær.
Servér med pickles, urtesalat og skogsbærkrem. Pynt gjerne med skogsbær.
Bruk gjerne annet viltkjøtt. Prøv å smaksette kjøttet med einebær o.l.
Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva
Les om det fantastiske reinkjøttet her
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Inkognito
Foto: Jarle Nyttingnes
Bakt kveite med løk
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Del fisken i serveringsstykker og bak dem i smurt form (200 grader ca 8 minutter).
Kutt fennikel i grove biter og kok disse møre i lettsaltet vann (8-10 minutter).
Kok inn hvitvin, kraft og soyasaus til en ganske fyldig saus. Smak til med salt og pepper.
Bland rødløk, sennep, dill, limesaft og olje. Hell over fisken før servering.
Del små tomater i to og bak dem i ovnen sammen med fisken.
Feststemte oppskrifter med kveite
Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Inkognito
Foto: Inkognito
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Georg Breuer Nonnenberg Riesling 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 663,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Ostertag Fronholz Riesling 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 362,00 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Gentil Hugel 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 155,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Kruger-Rumpf Münsterer Kapellenberg Riesling Trocken Erste Lage 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 244,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Weil Kiedrich Turmberg Riesling Trocken 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 388,00 Bestillingsutvalget
Rosastekt reinsdyr med røde plommer
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ha salt og pepper på kjøttet. Stek det helt brunt på alle sider i en panne med smør. Stek ferdig i ovn på 180 grader, 3-4 min. La kjøttet hvile i 10 min før det serveres.
Del plommer i to og fjern steinen. Lag noen snitt i skinnet på hver halvdel.
Kok opp en kjele med sukker og eddik. Legg i plommene med skinnet ned til det løsner - ta dette av. Ha i stjerneanis og kanelstang, samt rødvin. Kok opp og la det småkoke til plommene er møre.
Ta ut plommene og tilsett viltkraft. Rør inn smør og smak til med salt. Varm plommene i sausen ved servering.
Skrell persillerøtter og del i fire. Stek dem helt myke i smør. Ha i sukker mot slutten, slik at de blir glasert. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Servér med potetmos eller kokte poteter vendt i vårløk.
Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva
Les om det fantastiske reinkjøttet her
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Inkognito
Foto: Jarle Nyttingnes
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Nøgne Ø Porter
Norge
Volum: 0.500 Pris: 61,00 Basisutvalget -
92 Poeng
Musella Amarone della Valpolicella Riserva 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 439,90 Basisutvalget -
90 Poeng
Col d'Orcia Brunello di Montalcino 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 342,00 Basisutvalget -
90 Poeng
St. Bernardus Prior 8
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 51,90 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Masi Campofiorin 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 175,90 Basisutvalget -
93 Poeng
Rodenbach Grand Cru
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 52,90 Bestillingsutvalget
Andebryst med stekte poteter og søtpotetpuré
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rut andebrystet i fettet med en skarp kniv og brun kjøttet på alle sider i en tørr stekepanne. Stek i ovn ved 78 grader til kjernetemperaturen er 56 grader (bruk steketermometer).
Vask nypotetene godt og del dem i to med skallet på. Ha litt olje, salt og pepper i en langpanne og stek potetene ved 200 grader i ca 30 min.
Skrell søtpotetene og kok dem møre i vann. Hell av vannet, mos potetene, tilsett smør og kjør alt til puré med en mikser. Smak til med salt og pepper.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Inkognito
Foto: Jarle Nyttingnes
Drikke som passer til denne oppskriften
-
95 Poeng
Krug Rosé Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 3 349,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 295,00 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Ratti Barolo Marcenasco 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 389,90 Basisutvalget -
89 Poeng
Seghesio Sonoma Zinfandel 2018
USA
Volum: 0.750 Pris: 299,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Scherrer Old and Mature Vines Zinfandel 2016
USA
Volum: 0.750 Pris: 398,00 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
De Ranke Kriek
Belgia
Volum: 0.750 Pris: 159,00 Bestillingsutvalget -
93 Poeng
3 Fonteinen Hommage
Belgia
Volum: 0.750 Pris: 385,00 Bestillingsutvalget
Fritert ridderost med aprikos og valnøtter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Vend ost først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Varm opp oljen til 180 grader og fritér osten til den er gyllen.
Kok opp sukker og vann og ha i aprikoser. Kok til det begynner å tykne.
Servér ostebiter med aprikos, valnøtter og rødbetespirer. Dryss over litt rosepepper.
Prøv gjerne denne serveringsmetoden med andre oster også.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Inkognito
Foto: Jarle Nyttingnes
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Prüm Graacher Himmelreich Riesling Spätlese 2017
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 197,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Juvé y Camps Reserva de la Familia Gran Reserva Brut Nature 2016
Spania
Volum: 0.750 Pris: 193,90 Basisutvalget -
82 Poeng
Ligier Cremant du Jura Rosé Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 194,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Pedregosa Petit Cuvée Rosé Brut Nature 2018
Spania
Volum: 0.750 Pris: 175,90 Bestillingsutvalget -
98 Poeng
Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** 2015
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 619,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Rodenbach Alexander
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 53,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 229,90 Bestillingsutvalget
Blåskimmelost med druekompott og butterdeigstenger
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kjevl ut butterdeig til den er dobbel så stor. Del i 1 cm tynne strimler. Pensle med egg. Strø over chili og paprikapulver. Stek 6 min i ovn på 180 grader.
Kok saba, portvin og sukker til sirupkonsistens. Del druer i to. Ha druer og pinjekjerner i sirupen rett før den serveres.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Inkognito
Foto: Inkognito
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 Poeng
Egge Gård Iseple
Norge
Volum: 0.380 Pris: 333,80 Bestillingsutvalget -
93 Poeng
Niepoort 20 YO Tawny
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 589,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Churchill's 20 YO Tawny Port
Portugal
Volum: 0.500 Pris: 379,90 Bestillingsutvalget -
93 Poeng
Rozès 20 Year Old Tawny
Portugal
Volum: 0.500 Pris: 489,90 Bestillingsutvalget -
96 Poeng
Nøgne Ø Julequad 2020
Norge
Volum: 0.500 Pris: 79,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Edel Is-Sider
Norge
Volum: 0.380 Pris: 318,10 Basisutvalget
Vingelé med skogsbær og mandelkaker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Servér gjerne med vaniljekrem smaksatt med likør.
Flere deilige desserter til den store festen finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Inkognito
Foto: Inkognito
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Boon Framboise
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 63,40 Basisutvalget -
87 Poeng
Veuve Cliquot Demi-Sec
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 469,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Il Falchetto Brachetto d'Acqui 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Dessertvin frå Hardanger 2011
Norge
Volum: 0.700 Pris: 326,30 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Ch. Gravas 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 326,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Bringebærlandets Dessertvin
Norge
Volum: 0.380 Pris: 240,00 Bestillingsutvalget
Multemuffins med råkrem og granskuddgelé
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ha i gelépulver, rør godt om og sett kaldt. Kutt geleen i biter ved servering.
Tilsett smør, mel og bakepulver vekselvis med melk. Ha i multer. Fordel røren i muffinsformer og stek midt i ovnen 12-15 min.
Dryss litt kanel over ved servering. Ha gjerne bærsaus og syltetøy til.
Tips: Hvis du ikke finner granskudd går det fint å bruke rosmarin, eller du kan bruke granskuddsirup som du får kjøpt i enkelte velassorterte butikker.
Her finner du mange andre oppskrifter på muffins
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Inkognito
Foto: Inkognito
Drikke som passer til denne oppskriften
Sjokoladetrøffelkake med pinjekjerner
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 175 grader.
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen fra platen og rør i sukker, kakao og vaniljesukker.Rør i ett og ett egg. Ha til slutt i melet.
Ha røren i en smurt form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Stek kaken nederst i ovnen i ca 20 min (kaken skal være litt løs i midten).
Kok opp fløte og smør i en kjele. Ta kjelen fra platen. Ha i sjokoladen og rør til det er helt smeltet.
Sett sjokoladetrøffelen i kjøleskapet i ca 1 time til den er halvstiv.
Ha sjokoladetrøffelen over kaken, strø over pinjekjerner og sett kaldt, gjerne 1 time før den skal serveres.
Servér gjerne med noe syrlig, f.eks. bringebær eller pasjonsfrukt.
De beste kakene med sjokolade finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Inkognito
Foto: Jarle Nyttingnes
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
Mas Amiel 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 288,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Graham's Late Bottled Vintage 2015
Portugal
Volum: 0.380 Pris: 129,00 Basisutvalget -
90 Poeng
Nøisom Sjokoladestout
Norge
Volum: 0.500 Pris: 74,10 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Olivares Pie Franco Dulce Monastrell
Spania
Volum: 0.500 Pris: 319,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Zaccagnini Plaisir Passito Rosso
Italia
Volum: 0.500 Pris: 249,90 Bestillingsutvalget