Magert svinekjøtt kan i dag kjøpes som filet, skåret i strimler og terninger, skinkebiff, snitzel og kvernet svinekjøtt. Margert som det er, med en fettprosent så lav som 2-4 %, krever det litt av den som skal tilberede kjøttet. Kjøtt med en litt rosa, men varm kjerne smaker bedre og er saftigere enn gjennomstekt kjøtt. Skal kjøttet stekes som biff så bruk ikke for sterk varme, og stek ikke kjøttet for lenge. Strimlet svinekjøtt kan med fordel legges rett i kokende kraft eller suppe uten å bli stekt først.
Wok med svinekjøtt, eplemos og chili

Fremgangsmåte
Strimle grønnsakene og chili. Dynk dem i sitronsaft.
Varm olje i en wok/stekepanne og tilsett strimlet svinekjøtt og la det brunes.
Kok opp vann til nudlene og la nudlene koke ca. 3 minutter.
Tilsett eplemos i pannen og la det trekke med svinekjøttet. Tilsett grønnsaker og chili i woken. La kjøtt og grønnsaker godgjøre seg i 2-3 min.
Sil av nudlene og tilsett dem sammen med grønnsakene og kjøttet.
Flere lettlagete wokretter finner du her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
85 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Satayspyd

Fremgangsmåte
Træ de tynne strimlene av svinekjøtt på et spyd som et trekkspill.
Bland sammen soyasaus, ingefær, koriander og sitronsaft. Pensle spydene med blandingen og la det trekke en stund før de grilles.
Like før grilling, drysser du på sesamfrø. Grilles ca. 2 minutter på hver side.
Serveres med ris eller salat .
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
Wokmarinert svinekjøtt og nudler

Fremgangsmåte
Finhakk hvitløk, chili og ingefær og bland sammen med kjøttet og soyasausen. Marinér i ca. ½ time. Skjær løk, purre, paprika og gulrot i ringer og biter. Kok nudlene etter anvisningen på pakken, sammen med krydderblandingen.
Fres kjøttet raskt (2-3 minutter) i olje i to omganger på sterk varme. Ta ut kjøttet.
Fres grønnsakene og bland i kjøttstrimlene. Bland i nudlene forsiktig til slutt. Smak til med soyasaus, pepper og evt. salt.
Her finner du mange flere wokretter
Og enda flere retter med svinekjøtt
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
-
84 POENG
-
77 POENG
Strimlet svinekjøtt med fennikel

Fremgangsmåte
Brun smøret og tilsett strimlet svinekjøtt. Stek raskt slik at kjøttet blir gyllent. Tilsett finhakket purre og finstrimlet fennikel og la det frese i pannen et par minutter. Tilsett grønnsaksbuljong og créme fraiche og smak til med muskat. La gryten trekke ved kokepunktet et par minutter. Ønsker du å sette litt ekstra smak på retten kan du tilsette en liten skvett tørr sherry, eller hvitvin.
Serveres med basmatiris.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Wok med bambusskudd

Fremgangsmåte
Fres kjøttet raskt i en panne eller wok i små porsjoner. Legg kjøttet til side på en tallerken.
Vask og skjær opp grønnsakene og fres dem i pannen et par minutter.
Bland sammen alle ingrediensene til sausen i et desilitermål og hell blandingen over grønnsakene. Kok opp og legg i kjøttet.
Dryss over cashewnøttene rett før servering.
Tips: Fres alltid det strimlede svinekjøttet i små porsjoner, 150 g - 200 g om gangen. La kjøttet hvile mens du woker grønnsakene.
Har du ikke wok, bruk en stekepanne med høye kanter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
Spanske spyd

Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i terninger. Bland sammen olivenolje, paprikapulver, gurkemeie, pepper og kajennepepper til marinaden. La kjøttet ligge i marinaden minst 1 time.
Træ kjøttet på spyd og grill/stek 10-12 minutter. Snu og pensle ofte.
Kok risen til 4 porsjoner etter anvisning på pakken, sammen med gurkemeie.
Finhakk løken og skjær chilien i ringer (ta ut frøene). Bland sammen med risen.
En blanding av cherrytomater, oliven og marinert hvitløk er godt til.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
-
84 POENG
Eksotisk svinefilet

Fremgangsmåte
Ta fileten opp av blandingen, og grill den på medium varme i 12- 15 min.
Smør over resten av den eksotiske sausen når den er ferdig grillet.
Grillsausen passer spesielt godt sammen til svinekjøtt, men kan godt brukes til pølser, lam og storfe.
Her er veldig mange grilloppskrifter
Kylling er godt på grillen
Se alle de gode grilltipsene her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
86 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
Grillspyd med svinekjøtt aprikos og chili

Fremgangsmåte
Bruker du grillspyd av tre, bør de bløtlegges i vann en stund først ellers kan de ta fyr.
Skjær kjøtt og grønnsaker i tilnærmet like store biter. For å få jevn grilling på alle sider er det viktig at bitene ikke sitter for tett.
Pensle spydene med litt olje, slik at de ikke fester seg til grillen.
Grillspydene grilles rundt i 2-4 minutter.
Server grillspydene med eksotisk grillsaus og en grønn salat og litt brød. Sausen kan du få kjøpt ferdig på flaske eller du kan lage den selv.
Grillsausen passer spesielt godt sammen til svinekjøtt, men kan godt brukes til pølser, lam og storfe.
Her er veldig mange grilloppskrifter
Kylling er godt på grillen
Se alle de gode grilltipsene her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
88 POENG
Urteschnitzel for to

Fremgangsmåte
Vend kjøttet i krydderblandingen og stek det på middels sterk varme ca. 2 minutter på hver side. Trekk pannen til side og etterstek på svak varme til de er gjennomstekt.
Skjær gulrøtter på langs med en ostehøvel og del i ca. 1 cm brede strimler. Skjær purren i ringer.
Kok pastaen og legg i purre og gulrøtter når det er 3-4 minutter igjen av koketiden. Sil av vannet, ha pastaen tilbake i kjelen og bland inn fløten og buljongterningen mens kjelen står over svak varme.
Serveres evt. med baguette.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Svinebiff med pasta og paprikasaus

Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i porsjonsstykker og stek dem pent brune på alle sider. Sett inn i ovnen ved 180 grader i 5-7 minutter avhengig av tykkelsen på kjøttet. Hvis du ikke har tilgang på ovn, steker du det ferdig i pannen, helst i to omganger med en pause i mellom, for at det ikke skal bli tørt. Sett deretter til side på et lunt sted i 10 minutter. Du kan også steke kjøttstykket helt på samme måte som beskrevet over og skjære det i skiver like før servering.
Server svinebiffene med paprikasausen og nykokt pasta av den typen familien liker best. Ikke glem dampete grønne grønnsaker som broccoli eller grønne bønner. Eller salaten som gjør kokte grønnsaker langt mer spennende:
Begynn med å koke opp lettsaltet vann og blansjer (kok) grønnsakene etappevis i 1 minutt. Overfør til iskaldt vann. Bland de avkjølte grønnsakene med salat, tomater og basilikum. Drypp over olivenolje, eddik og ta noen runder med saltkverna over. Bland lett og server med en gang.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Strimlet svinekjøtt med basmatiris

Fremgangsmåte
Brun smøret og tilsett strimlet svinekjøtt. Stek raskt slik at kjøttet blir gyllent.
Tilsett finhakket purre og finstrimlet fennikel og la det frese i pannen et par minutter.
Tilsett grønnsaksbuljong og créme fraiche og smak til med muskat. La gryten trekke ved kokepunktet et par minutter.
Ønsker du å sette litt ekstra smak på retten kan du tilsette en liten skvett tørr sherry, eller hvitvin.
Serveres med basmatiris.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Svinekjøtt i wok

Fremgangsmåte
Grovriv gulrot. Skjær paprika i strimler og purre i ringer. Skjær kjøttet i tynne strimler.
Varm oljen til det ryker svakt og brun kjøttet i små porsjoner 2-3 minutter på sterk varme. Legg til siden.
Fres grønnsakene i olje, ha kjøttet tilbake i woken og bland sammen.
Bland sammen buljong, maisenna og ingefær og hell over. Rør til det koker, smak til med salt og pepper og la det trekke et par minutter.
Serveres med kokt ris.
Her finner du mange flere wokretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Svinekjøtt i pitabrød med chilisaus

Fremgangsmåte
Skjær purren i tynne ringer.
Fres kjøttet på relativt sterk varme i to omganger. Del det fra hverandre i små biter. Tilsett purren og stek den sammen med kjøttet til den blir myk. Dryss over salt og pepper.
Varm pitabrødene etter anvisning på pakken. Fyll pitabrødene med kjøtt og salat. Toppes med chilisaus, rømme eller annen dressing.
Tips: Istedet for pitabrød kan du bruke tortillawraps
Velg og vrak i mange flere wrapsoppskrifter her
Veldig mange oppskrifter med kjøttdeig har du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
ItaliaVolum: 0.750 Pris: 109.90 kr Basisutvalg, kategori 184 POENG
Svinekjøtt med appelsin- og ingefærsaus

Fremgangsmåte
Stek kjøttet på middels sterk varme i olje, i to omganger. Legg det til side.
Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær, og skjær vårløken i centimeterstore biter. Fres dette ca. 1 minutt.
Rør ut maisenna i vann og tilsett jevningen mens du rører. Press i saften av en appelsin. Kok opp på svak varme, tilsett kjøttet og smak til med salt og pepper.
Kok pasta som anvist på pakken.
Mange flere oppskrifter med svin
De beste oppskrifter med appelsin
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
89 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.750 Pris: 324.80 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
92 POENG
-
87 POENG
Hurry-curry

Fremgangsmåte
Sett på risen først. Varm oljen i wok, ha i finhakket hvitløk og fres. Stek kjøttet i dette. Ta opp kjøttet. Skjær grønnsakene i strimler og finhakk ingefær. Fres grønnsakene og ingefær i karripastaen i 2-3 minutter. Ha kjøttet oppi, og tilsett buljongen. Rør maisenna ut i en kopp med 2 ss vann, og rør det inn.
Server med jasminris til.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
79 POENG
Grillet og godt krydret svinefilet med paprika- og basilikumsaus og snøfriskegg

Fremgangsmåte
Bland alt krydderet godt og gni inn i kjøttet. La ligge så lange som mulig, og helst en time. Puss bort løst krydder og gni kjøttet inn med olje og legg på grillen. Stek ca 4 minutter på hver side, og legg på et serveringsfat for hvile i 10 minutter. Skjær opp i skiver.
Server den grillete svinefileten skåret i skiver med paprika- og basilikumsaus , snøfriskegg , nykokt tagliatelle og en grønn salat.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Blackened pig surprise

Fremgangsmåte
Stek svinekjøttet raskt på middels sterk varme med litt chiliolje. Strø på litt salt. Ta ut kjøttet av pannen.
Skjær poteter i små terninger - stek terningene sammen med mais. La det surre i pannen i ca. 15 minutter. Ha kjøttet tilbake i pannen når potetene er møre.
Rør inn chilipulver, paprikapulver og salt. Tilsett crème fraiche server med ytterligere creme fraiche og lange paprikastrimler.
Denne hotte opplevelse anbefales!
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
Honningmarinert skinkebiff

Fremgangsmåte
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en plastpose, og legg skinkebiffene i posen i ca. 2 timer.
Ta kjøttet ut av posen, og grill det ca. 2-3 min på hver side til det er gjennomstekt.
Server gjerne med foliegrillet løk som er stekt på grillen i en spiseskje honning.
Flere gode retter med skinkebiff
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.750 Pris: 109.90 kr Basisutvalg, kategori 184 POENG
-
87 POENG
Skinkebiff med kinakål og pesto

Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 225 °C. Vask potetene godt og del dem i båter som du legger i en langpanne med stekepapir i bunnen. Pensle med olje, urtekrydder, salt og pepper. Stek i 20 minutter.
Fres skinkebiffene på sterk varme i litt olje ca. 2 minutter på hver side. Dryss over salt og pepper og la biffene ettersteke på svak varme mens resten gjøres klart.
Tips: Potetene blir ekstra sprø med varmluft de siste 5 minuttene.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG
-
87 POENG
Fargerik salat med skinke

Fremgangsmåte
Kok aspargesbønnene et par minutter i lettsaltet, fosskokende vann til de så vidt er møre. Avkjøl raskt i kaldt vann og la dem renne godt av.
Ha på skinke i terninger/smårettskinke
Anrett salaten på et fat og fordel aspargesbønnene over. Legg appelsinbåter, ananas og skinke på toppen.
Lag fransk salatdressingog drypp over salaten.
Tips: Hvis du vil ha enda mer mat i salaten, kan du tilsette osteterninger, gjerne en med mye smak som feta.
Tips: Server med ulike brød: Ciabatta, foccacio, nan, pita, filone, panini'-brød med olje og valnøtter, brød med soltørkede tomater.
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter
De beste oppskrifter med appelsin
Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene
Mange deilige salater finner du her
Se flere gode knasende sprø salater her
Dressingen er vel så viktig for resultatet
De beste oppskriftene med kylling
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
80 POENG