Bestillingsutvalg
Se alle de gode nyhetene i januar

Se alle de gode nyhetene i januar

Her er alle nyhetene i bestillingsutvalget og nye årganger som er testet de siste ukene. På topp er noen av verdens mest ettertraktete vinstiler.
Aase E. Jacobsen
15 Januar 2016 - 13:00

Mens de fleste konsentrerer seg om å komme seg etter jul- og nyttårsfeiringen, er det høyt tempo for alle som tester vin og andre drikkevarer. Det gjelder både nye produkter og nye årganger for eksisterende varer. Nedenfor finner du nye smaksnotater for en god del av disse.

På topp ligger en strålende grand cru burgunder som er noe så sjeldent som et godt kjøp - selv om den har passert tusenlappen. Arlaud er et sikkert navn for den som leter et god burgundvaluta. Men de kraftig stigende prisene for burgundere generelt, og den svake norske krona på toppen av det, gjør toppvinene derfra noe de fleste bare må fantasere om.

Heldigvis finnes det alternativer. Jura er det det nærmeste, og Ganevat er Jura grand cru.

Les mer om denne helt spesielle og svært så populære vinregionen

Deres vin jaune er ikke et alternativ til verken hvit eller rød burgunder, gitt sin oksidative stil, men det er flere av de californiske vinene - i begge kulører - som lanseres nå i januar - også i basisutvalget.

Nyhetene i polets basishyller finner du her

Nedenfor er alle bestillingsnyhetene og årgangsendringer listet etter poeng.

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med grossister og importørers fellessmakinger i tiden før lanseringsstart som denne gang er kl 9.00 den 8. januar 2016.