Bestillingsutvalg
Se alle de gode nyhetene i januar

Se alle de gode nyhetene i januar

Her er alle nyhetene i bestillingsutvalget og nye årganger som er testet de siste ukene. På topp er noen av verdens mest ettertraktete vinstiler.
Aase E. Jacobsen
15 Januar 2016 - 13:00

Mens de fleste konsentrerer seg om å komme seg etter jul- og nyttårsfeiringen, er det høyt tempo for alle som tester vin og andre drikkevarer. Det gjelder både nye produkter og nye årganger for eksisterende varer. Nedenfor finner du nye smaksnotater for en god del av disse.

På topp ligger en strålende grand cru burgunder som er noe så sjeldent som et godt kjøp - selv om den har passert tusenlappen. Arlaud er et sikkert navn for den som leter et god burgundvaluta. Men de kraftig stigende prisene for burgundere generelt, og den svake norske krona på toppen av det, gjør toppvinene derfra noe de fleste bare må fantasere om.

Heldigvis finnes det alternativer. Jura er det det nærmeste, og Ganevat er Jura grand cru.

Les mer om denne helt spesielle og svært så populære vinregionen

Deres vin jaune er ikke et alternativ til verken hvit eller rød burgunder, gitt sin oksidative stil, men det er flere av de californiske vinene - i begge kulører - som lanseres nå i januar - også i basisutvalget.

Nyhetene i polets basishyller finner du her

Nedenfor er alle bestillingsnyhetene og årgangsendringer listet etter poeng.

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med grossister og importørers fellessmakinger i tiden før lanseringsstart som denne gang er kl 9.00 den 8. januar 2016.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her